Padel

Miten Padelia pelataan?

Padel on mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Se on matalan kynnyksen laji kunnon kohottamiseen ja soveltuu kaiken tasoisille ja kaiken ikäisille.

Katso alta hieno Padel Tampereen tuottama video jossa esitellään miten Padelia pelataan: 

Syys-Kevät hinnasto Padel / kenttä
Ma-Pe
klo 06:00-16:00 (osta kulkukoodi klo 06-14 varauksille)
1 h/ 28 eur
1,5 h  39 eur
2 h 52 eur
klo 16:00-21:00
1 h 32 eur
1,5h 45 eur
2h 58 eur
klo 21:30-24:00 (kulkukoodilla)
1 h 28 eur
1,5h 39 eur
2h 52 eur

Viikonloppuna la-su sekä vakiovuorohinnasto:
1 h/ 28 eur
1,5 h  39 eur
2 h 52 eur

Padel 2 PeliKenttä

Klo 06-16 1h/20€, 1,5h/30€, 2h 40€

klo 16-21 1h/25€, 1,5h/36€, 2h/46€

Klo 21-24 1h/20€, 1,5h/30€, 2h 40€


Varustevuokra padel 3 eur/hlö

Padel ohjaukset/opetus yksin tai ryhmille, otahan yhteyttä Ravila Esko 050-5545990

Treenaa Padelia kaksinpelinä vapailla kentillä edullisesti.
Nyt voi treenata kaverin kanssa padelia edullisesti mikäli nelinpelikentillä on tilaa. (Edullista kaksinpeliä varten ei voi tehdä kenttävarausta).
Padel harjoittelu kahdestaan vain 20€ / tunti / kenttä jos nelinpelikentillä on vapaata tilaa.

HUOM! Mikäli haluat vuoron Padel kaksinpelikentältä (kenttä 5LiiteLasitus) voit varata sen netissä tai puhelimitse. Kenttä aina varattavissa kun vapaana.

Padel on mailapeli, jossa yhdistetään tenniksen ja squashin ominaisuuksia. Se on hauska matalan kynnyksen laji kunnon kohottamiseen ja soveltuu lähes kaikille. Koska padelia pelataan aina nelinpelinä, se on luonteeltaan selvästi sosiaalisempi peli kuin yksikään muu mailapeli. Padel yhdistääkin kuntoilun, mielenkiintoisen pelin ja sosiaalisuuden tavalla, johon hyvin harva urheilumuoto pystyy.

Suomessa Padel on vielä melko uusi urheilulaji. Se esiteltiin suomalaiselle yleisölle ensimmäisen kerran elokuussa 2003. Laji sai välittömästi hyvin myönteisen vastaanoton ja lyhyessä ajassa se on kerännyt ympärilleen joukon innostuneita harrastajia. Padelin kehitysmahdollisuudet Suomessa näyttävät lupaavilta.

Laji on Suomessa vielä melko tuntematon, mutta sen suosio on jatkuvassa kasvussa. Useissa maissa, erityisesti Espanjassa, Keski-Euroopassa ja Latinalaisessa Amerikassa, Padel on jo saavuttanut erittäin suositun aseman. Padelia pidetäänkin yhtenä maailman nopeimmin kasvavista lajeista. Harrastajia maailmanlaajuisesti on jo noin 10 miljoonaa.

Tennis ja squash esikuvina

Vaikka Padel yhdistääkin tenniksestä ja squashista tuttuja elementtejä, se on kuitenkin selkeästi oma pelinsä. Toisin kuin useimpia muita mailapelejä, Padelia voivat pelata mielekkäästi keskenään myös hyvin eritasoiset pelaajat. Lajissa ei menesty pelkällä voimalla – esimerkiksi voimakas syöttö ei ole Padelissa tärkeä kuten tenniksessä – vaan oikean tekniikan opettelu ja peliäly antavat kaikille yhtäläiset mahdollisuudet.

Padel on helposti omaksuttava peli. Yksinkertaiset säännöt oppii nopeasti ja mailaa on lyhyen vartensa ansiosta helppo käsitellä. Pallo saa pelissä kimmota sekä kentän että seinien kautta, joten erilaisia lyöntimahdollisuuksia on runsaasti. Pallot ovat Padelissa yleensä pidempiä kuin muissa mailapeleissä.

Ainutlaatuisen joustavuutensa ansiosta Padel sopii erinomaisesti kaiken ikäisille, kuntoisille ja tasoisille pelaajille. Esimerkiksi Espanjassa isovanhemmat saattavat pelata peliä lastenlastensa kanssa. Padel kannustaakin suomalaisia urheilemaan koko perheen voimin ja löytämään pelin hauskuuden yhdessä. Toisaalta muutamissa maissa, kuten Argentiinassa ja Espanjassa, Padelia pelataan myös vaativalla ammattilaistasolla.

Historia

Padelin kehittäjänä pidetään meksikolaista Enrique Corcueraa. Hän loi pelin 1968–69 Acapulcossa, Meksikossa. Peli levisi aluksi muualle Meksikoon, josta se siirtyi Marbellan kautta ympäri Espanjaa. Laji saavuttikin Espanjassa erittäin suositun aseman. Espanjassa laji sai mainetta eräänlaisena älykköjen pelinä. Espanjasta laji on sittemmin levinnyt myös muualle Eurooppaan, erityisesti Ranskaan, Belgiaan, Saksaan ja Italiaan. Latinalaisessa Amerikassa Padelia pelataan mm. Uruguayssa, Chilessä, Venezuelassa ja Brasiliassa ja laji on levinnyt myös Yhdysvaltoihin ja Kanadaan.

Lue Padelin säännöt

SM-viikko padel esittely